window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-70744045-2');

★★★★★ klantbeoordeling 9,6/10 | 150+ reviews

Scoliose2021-05-28T09:41:11+00:00

Scoliose & Chiropractie

Scoliose is een scheefgroei van de wervelkolom. Geen enkele wervelkolom is perfect, maar een behoorlijk kromming in de wervelkolom kan voor veel pijn en problemen zorgen! In sommige gevallen kunnen ook lichte gevallen van scoliose pijn en verminderde mobiliteit veroorzaken. Heb jij last van deze aandoening? Geen zorgen. Chiropractie is al jaren een veelgebruikte therapie door scoliosepatiënten.

scoliose behandeling Chiropractie

“The doctor of the future will give no medicine, but will interest his or her patients in the care of the human frame, in a proper diet, and in the cause and prevention of disease”

We nodigen u uit om op ontdekking te gaan en te lezen waarom een gezonde ruggengraat samen gaat met een gezonder lichaam.

Symptomen

De symptomen die kunnen ontstaan als gevolg van een scoliose zijn sterk uiteenlopend. Denk aan een verschil in lengte tussen beide benen, last van het hoofd, een bemoeilijkte ademhaling, pijnlijke heupen en benen. Vaak bepaalt de mate van scheefgroei hoeveel klachten iemand ervaart. Een scoliose kan daarnaast ook zorgen voor een mobiliteitsbeperking. Deze afwijking begint vaak al op vroege leeftijd. Hoe eerder een scoliose behandeld wordt, hoe meer kans er is dat het geneest. Heb jij het vermoeden dat je last hebt van een scoliose? We kijken het graag na voor je.

Chiropractie in Emmeloord
Chiropractie in Utrecht

Behandeling door een chiropractor

Allereerst vindt er onderzoek plaats. De chiropractor onderzoekt de wervelkolom om zo eventuele blokkades te lokaliseren. Nadat de diagnose is gesteld gaat de chiropractor over tot behandeling. Het doel hiervan is om de verkeerde houding te corrigeren en verbeteren, mobiliteitsproblemen op te lossen en blokkades op te heffen om er zo voor te zorgen geïrriteerde zenuwen zichzelf kunnen herstellen

Hoe eerder de scoliose opgemerkt wordt, hoe beter. We zijn namelijk met chiropractie in staat om verdere kromming te voorkomen en het zelfs deels te corrigeren. In veel gevallen hebben mensen met een scoliose baat bij chiropractie. We adviseren in het geval van een scoliose om regelmatig terug te komen voor controlebehandelingen.

Oorzaak van scoliose

De oorzaken van een scoliose lopen uiteen. Het kan komen door aangeboren afwijkingen aan de wervelkolom, maar ook door een verschil in lengte van de benen. Andere oorzaken van deze aandoening zijn neuromasculaire problemen, cerebrale parese, spina bifida, spierdystrofie, spinale spieratrofie en tumoren. In veel gevallen is de oorzaak van een scoliose niet bekend.

Chiropractie in Den Haag

Chiropractie Centraal

Met vestigingen door een groot gedeelte van Nederland, is er altijd wel een locatie in de buurt waar jij terecht kunt voor een chiropractische behandeling. Benieuwd hoe een chiropractische behandeling precies werkt? Bekijk dan deze video!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Statement.
Ik Accepteer

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik reserveer?2021-04-01T10:17:33+00:00

Je krijgt een e-mail met alle informatie die je nodig hebt.

Met wat voor klachten kan ik bij Chiropractie Centraal terecht?2021-04-01T10:16:23+00:00

Chiropractoren zijn opgeleid voor het behandelen van zeer uiteenlopende klachten. Klachten die een signaal afgeven dat er iets mis is met het zenuwstelsel zijn over het algemeen goed te behandelen door een chiropractor. Onderstaande klachten zijn een signaal dat het zenuwstelsel is aangetast of aangetast kan zijn. Wie deze signalen herkent, zou zo spoedig mogelijk een chiropractor moeten bezoeken. Voor een meer uitgebreid overzicht van de klachten die worden behandeld bij Chiropractie Centraal kunt u terecht op onze de pagina met aandoeningen die wij regelmatig behandelen.

 • Hoofdpijn
 • Nervositeit
 • Pijnlijke gewrichten
 • Stijfheid in de nek
 • Pijn tussen de schouders
 • Pijn in de rug
 • Pijn, tintelingen en/of uitstraling in de armen en/of benen
 • Verdoving in handen, voeten of stijfheid daarin
 • Chronische vermoeidheid
Wat doet de chiropractor als hij niet kan helpen?2021-04-27T17:33:02+00:00

Bij Chiropractie Centraal wordt een uitgebreide klachtenanalyse gedaan, waarna de chiropractor een behandelplan opstelt. Onze chiropractors zijn zodanig opgeleid dat wanneer er uit de klachtenanalyse blijkt dat er andersoortige medische aandacht nodig is, zij in staat zijn om u naar de juiste professional door te verwijzen.

Kunnen klachten na een behandeling terugkomen?2021-04-01T10:17:25+00:00

Wij behandelen niet alleen het symptoom van de klacht, maar bekijken ook wat de dieper liggende oorzaak is. Dit doen we aan de hand van het ‘Chiro-priorities’ systeem. Hiermee wordt het terugkeren van klachten geminimaliseerd. Ons lichaam wordt echter constant op de proef gesteld, waardoor nieuwe problemen kunnen ontstaan of oude problemen terugkeren. Om die redenen raden we iedereen aan om 1 keer in de 1-2 maanden langs te komen voor een check-up om er zeker van te zijn dat uw lichaam nog steeds optimaal functioneerd.

Helpt chiropractie meteen na een behandeling?2021-04-01T10:16:37+00:00

In een aantal gevallen zal u zich na de behandelijk direct beter voelen. In andere gevallen zijn er een meerdere behandelingen nodig. De chiropractor zal met u de verwachte lengte van het behandeltraject bespreken. Dit hangt ook af van de complexiteit van het probleem en hoelang dit al gaande is.

Waarom valt chiropractie onder alternatieve geneeswijzen?2021-04-01T10:17:17+00:00

Een geneeswijze wordt alternatief genoemd wanneer de geneeswijze niet officieel erkend is door de overheid. Dat betekent echter niet dat zo’n geneeswijze minder waardevol is. Over chiropractie is bewezen dat het de meest kosteneffectieve methode is om rugpijn te behandelen. In landen als Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten wordt chiropractie al tientallen jaren erkend als officiële geneeswijze. Hopelijk treedt chiropractie ook in Nederland snel toe tot de officiële geneeswijzen.

Is chiropractie nieuw?2021-04-01T10:17:11+00:00

Chiropractie zoals wij die nu toepassen is iets meer dan 100 jaar oud. Dat betekent dat chiropractie inderdaad een nieuwe geneeswijze is. Zo’n 5.000 jaar geleden werden er echter al geneeskundige handelingen uitgevoerd die sterk aan de huidige chiropractie doen denken. Het principe van chiropractie was ook bij de oude Grieken bekend.

‘Het is noodzakelijk een grondige kennis te bezitten van de wervelkolom, want vele aandoeningen worden in werkelijkheid veroorzaakt door een gebrekkigheid daarvan’. Hippocrates, De Articulus 47

Kan ik rechtstreeks via de zorgverzekering betalen?2021-04-01T10:17:05+00:00

Nee, wij vragen voor een volledige betaling op het einde van uw afspraak. Uw verzekering zal u vervolgens binnen enkele werkdagen terug betalen.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?2021-04-01T10:16:58+00:00

Wij accepteren dokterverwijzingen, maar ze zijn niet nodig voor u om chiropractiezorg te starten en zijn doorgaans niet verplicht door uw verzekering.

Verzekeringsdekking?2023-12-12T13:22:53+00:00

Veel nederlandse zorgverzekeringen hebben nu betrekking op chiropractische zorg, maar dit hangt af van de verzekering die u heeft. Hier is een link met de laatste nieuwe lijst van Nederlandse verzekeringspakketten en hoeveel dekking ze bieden voor chiropractie. De beste manier om precies te weten hoeveel dekking u heeft, is direct contact op te nemen met uw verzekering.

Vergoedingenlijst Chiropractie 2023

Vergoedingenlijst Chiropractie 2024

Waarom Chiropractie Centraal?

 • Vertrouwd door duizenden patiënten

 • Behandelingen vanaf 47 euro

 • Vrijwel altijd vergoed door de verzekering

 • Géén verplicht eigen risico van 385 euro

 • Géén doorverwijzing van de huisarts nodig

 • Aangesloten bij diverse onafhankelijke organisaties om de kwaliteit te waarborgen

Waarom Chiropractie Centraal

Jouw afspraak boek je hier gemakkelijk!


Moet ik online betalen?

Nee, je kunt op locatie betalen met pin en cash. Je krijgt een kwitantie mee die je in kunt leveren bij je zorgverzekering.

Wat gebeurt er als ik reserveer?

Je krijgt een email met alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de afspraak.

Ga naar de bovenkant