Soorten aandoeningen

De chiropractor behandelt verschillende soorten wervel aandoeningen die voor spier of zenuwpijn zorgen. Vergelijkbaar met andere dokters, zal de chiropractor eerst een lichamelijk onderzoek doen om zo een nauwkeurige diagnose vast te stellen. Verder kunnen Röntgenfoto’s of een CT- scan ook gebruikt worden om de diagnose te bepalen. Hieronder vindt u een lijst van aandoeningen die de chiropractor behandelt. Ook als uw aandoening niet hier is vernoemt kunt u met ons contact opnemen om na te gaan of chiropractie voor u is.

Artrose

Artrose is een gewrichtsaandoening die het gevolg is van afbraak van gewrichtskraakbeen en onderliggend bot.
De meest voorkomende symptomen bij deze aandoening zijn gewrichtspijn en stijfheid.

De symptomen nemen vaak in de loop van de jaren langzaam toe.
In het begin kunnen klachten alleen optreden na inspanning, maar kunnen na verloop van tijd constant worden. Chiropractie kan ervoor zorgen dat de soepelheid van het bewegen en de bewegingsvrijheid van de gewrichtjes tussen de wervels wordt verbeterd. Zo zorgen we ervoor dat het slijtageproces niet wordt versneld, en mogelijk zelfs wordt gestopt!

Rugpijn

Ongeveer 3 op de 4 volwassenen heeft last van rugpijn wat veroorzaakt is door een kneuzing of een verstuiking van de rug. Verstuikingen worden veroorzaakt als het bindweefsel (de sterke band die onze beenderen samen houdt) gescheurt of uitgerekt is. Een kneuzing is een beschadiging van het weefsel zoals een spier of pees. Een van deze twee kan gebeuren als je een te zwaar gewicht optilt, als je sport, of zelfs als je je verkeerd buigt of omdraait. De pijn kan brandend, stekend of tintelend zijn.

Nekpijn & Hoofdpijn

Nekpijn kan ook Cervicogene hoofdpijn (hoofdpijn vanuit de nek) veroorzaken. Dit soort hoofdpijn voel je meestal aan de achterzijde van je hoofd, aan de slaap of achter de ogen. Cervicogene hoofdpijn kan ook verward worden met migraine of clusterhoofdpijn (Hortonse hoofdpijn).

Coccyalgie

Coccyalgie is pijn die onstaat in het staartbeen. Mensen die op hun stuitje vallen of voor langere periodes fietsen kunnen hier pijn ontwikkelen. De pijn wordt kan erger worden bij het zitten. De pijn kan ook zonder een duidelijke of een voorliggende reden ontstaan.

Degeneratie van de tussenwervelschijf

Degeneratie van de tussenwervelschijf wordt meestal geassocieerd met het verouderingsproces. Wanneer we ouder worden, kunnen onze tussenwervelschijven (de ronde kussentjes tussen de wervels) afwijken of verarmen door het vele gebruik of misbruik. De tussenwervelschijven kunnen hun flexibiliteit, veerkracht en schok absorberende kwaliteiten verliezen. Ze kunnen ook dunner worden door uitdroging.

Hernia

Hernia van de tussenwervelschijf komt meestal in de nek of in de onderrug voor. Hernia kan pijn veroorzaken als de buitenste ring (annalus) of de interne massa (nucleus pulposus) op de dichtsbijzijde zenuw drukt. Vaak is er ook sprake van uitstralende pijn richting de ledematen.

Scoliose

Scoliose is een scheefgroei van de wervelkolom. Geen enkele wervelkolom is perfect, maar een behoorlijk kromming in de wervelkolom kan voor veel pijn en problemen zorgen! In sommige gevallen kunnen ook lichte gevallen van scoliose pijn en verminderde mobiliteit veroorzaken. Heb jij last van deze aandoening? Geen zorgen. Chiropractie is al jaren een veelgebruikte therapie door scoliosepatiënten.

Sportblessure

Of het nu een blessure is door voetbal, een bokssessie, een potje tennissen, snowboarden, skiën of een andere (extreme) sport, chiropractie kan in veel gevallen uitkomst bieden. Sporten is over het algemeen natuurlijk een gezonde bezigheid. Je wilt dit natuurlijk zo lang en verantwoord mogelijk doen als kan! Chiropractie kan niet alleen helpen bij het genezingsproces, maar kan sportblessures in de toekomst ook voorkomen.

Myofasciale pijn

Myofasciale pijn is een chronische pijn aandoening waar er druk op de gevoelige puntjes van de spieren (triggerpunten) erge pijn kan veroorzaken. Dit soort pijn kan ook uitstralen naar andere delen van het lichaam. Soms voelt myofasciale pijn als een vaste knoop in je spier en komt het meestal voor als je de spier veel gebruikt hebt.

Piriformis Syndroom

Piriformis syndroom kan voorkomen als de piriformis spier (een dunne spier die in de bil zit) samen geperst word of op de bilzenuw drukt. De symptomen hiervan worden ook wel Ischias genoemd. Je kan hierdoor pijn en/of prikkelingen en gevoelloosheid krijgen of hebben dat door de bil naar een of twee benen doorgaat. De pijn word soms omschreven als een scherpe pijn die op een electrische schok lijkt.

Beenlengte verschil

Een beenlengte verschil kan meerdere oorzaken hebben. Zowel structurele- (bijv. geboren aandoeningen) als posturele problemen (bijv. het draaien van de bekken).

Spondylose of Artritis

Spondylose of spinale artritis kan de kleine gewrichten (facetgewrichten) aan de achterzijde van de ruggengraat beinvloeden. Dit soort artritis word meestal verooraakt door het verouderingsproces.

Whiplash

Een whiplash is een acceleratie-deceleratiemechanisme waarbij krachten inwerken op de nek. Het treedt vaak op bij (auto-)ongevallen maar het kan ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld duiken. De nek en het hoofd worden zoals een zweepslag opeens en snel naar voren (hyperflexie) en naar achteren (Hyperextentie) bewogen. Deze snelle bewegen kan tot een zware nek verstuiking of kneuzing leiden.

Zwangerschap

Vanaf het moment van conceptie ondergaat je lichaam een reeks veranderingen. Rug-, bekken- en houdingsveranderingen kunnen ongewenste pijn en ongemak veroorzaken. Het goede nieuws is dat chiropractie kan helpen!

Waarom Chiropractie Centraal?

  • Vertrouwd door duizenden patiënten

  • Behandelingen vanaf 47 euro

  • Vrijwel altijd vergoed door de verzekering

  • Géén verplicht eigen risico van 385 euro

  • Géén doorverwijzing van de huisarts nodig

  • Aangesloten bij diverse onafhankelijke organisaties om de kwaliteit te waarborgen

Waarom Chiropractie Centraal

Boek direct jouw persoonlijke afspraak

Wij zijn 6 dagen per week open en hebben vaak op korte termijn plek.

Stap 1

Klik op de knop hieronder en kies je locatie.

Stap 2

Klik op ‘nieuwe klant’ of ‘bestaande klant’

Stap 3

Doorloop het boeking proces en maak een afspraak wanneer het jou uitkomt

Stap 4

Je krijgt een bevestiging van je afspraak welke je tot 1 dag van tevoren kunt verzetten.