Wat kan ik verwachten

Van mijn behandelplan bij Chiropractie Centraal?

1. Onderzoek

Tijdens de intake zullen we jouw medische geschiedenis met je doornemen, een postuur analyse uitvoeren en een lichamelijk onderzoek doen. We zullen je uitleggen hoe wij te werk gaan, wat chiropractie inhoud en jou een persoonlijk aangepast behandelplan voorleggen. Ook maken we tijd om alle vragen te beantwoorden die je mogelijk hebt. Tijdens de intake wordt je ook gelijk behandeld.

2. De intensieve fase

Tijdens deze fase proberen we je zo snel mogelijk van de pijn en ongemak(ken) af te helpen. Ook wordt de functie en het beweginsbereik van je wervelkolom en het zenuwstelsel verbeterd. Tijdens deze fase zien we je wat vaker. Hoe vaak is afhankelijk van je persoonlijke behandelplan die de chiropractor samen met jou bespreekt en opzet.

3. Evaluatie

Tijdens deze afspraak wordt jouw vooruitgang doorgenomen met de chiropractor. Er wordt een nieuwe postuur analyse gedaan en na het bekijken van de resultaten word samen een nieuw behandelplan opgesteld voor de volgende fase van genezing. Tijdens deze afspraak krijg je oefeningen om thuis uit te voeren. Je wordt ook tijdens de evaluatie afspraak behandeld.

4. De stabiliserings fase

Tijdens deze fase ga je aan de slag met de oefeningen die je tijdens de evaluatie hebt meegekregen. De oefeningen zijn specifiek voor jou samengesteld en zijn belangerijk om de spieren rondom jouw wervelkolom te versterken. De behandelingen met de chiropractor gaan door om ervoor te zorgen dat je rug uitgelijnt blijft. Je lichaam zal de helende effecten verwerken en de afspraken worden verder uit elkaar geplaatst, naarmate de genezing aanneemt. Deze fase is vooral belangrijk om terugval te voorkomen. (zie grafiek onderaan)

5. Herevaluatie

Samen met de chiropractor worden de resultaten en genezing van de tweede fase bekeken. Tijdens deze afspraak kun je vragen die je nog hebt uitgebreid bespreken. Samen wordt er gekeken wat voor jouw lichaam de beste route is richting onderhoud en voorkomen. Tijdens deze afspraak wordt je ook behandeld.

6. De onderhoud fase

De afpraken worden nog verder uit elkaar ingepland. Het doel van deze afspraken is om jouw wervelkolom en zenuwstelsel in topconditie te houden. De stress van het dagelijkse leven (langer zittend werken, veel computer werk, gezinsleven enz.) betekent dat na verloop van tijd problemen kunnen heroptreden. De onderhoudsafspraken helpen je ruggengraat in de juiste positie te houden en zorgen ervoor dat problemen niet terugkeren en dat je optimaal functioneerd.

Waarom Chiropractie Centraal?

  • Vertrouwd door duizenden patiënten

  • Behandelingen vanaf 47 euro

  • Vrijwel altijd vergoed door de verzekering

  • Géén verplicht eigen risico van 385 euro

  • Géén doorverwijzing van de huisarts nodig

  • Aangesloten bij diverse onafhankelijke organisaties om de kwaliteit te waarborgen

Waarom Chiropractie Centraal

Boek direct jouw persoonlijke afspraak

Wij zijn 6 dagen per week open en hebben vaak op korte termijn plek.

Stap 1

Klik op de knop hieronder en kies je locatie.

Stap 2

Klik op ‘nieuwe klant’ of ‘bestaande klant’

Stap 3

Doorloop het boeking proces en maak een afspraak wanneer het jou uitkomt

Stap 4

Je krijgt een bevestiging van je afspraak welke je tot 1 dag van tevoren kunt verzetten.