Vanaf het moment van conceptie ondergaat je lichaam een ​​reeks veranderingen. Rug-, bekken- en houdingsveranderingen kunnen ongewenste pijn en ongemak veroorzaken. Het goede nieuws is dat chiropractie kan helpen!

Hoe kan Chiropractie helpen?

Uw wervelkolom is opgebouwd uit 24 onafhankelijke wervels waardoor uw lichaam kan draaien, buigen en bewegen. Het helpt ook bij de bescherming van het delicate centrale zenuwstelsel dat elke cel, elk weefsel en orgaan van het lichaam controleert en coördineert.

Subluxaties van de wervelkolom, algemeen bekend als gewrichtsdisfuncties, treden op wanneer twee of meer wervels beperkt worden en het vermogen van het lichaam om met zichzelf te communiceren belemmeren. Gewrichtsstoornissen tijdens de zwangerschap kunnen worden veroorzaakt door de veranderingen die plaatsvinden in uw lichaam terwijl het zich voorbereidt om u en uw nieuwe bundel van vreugde te ondersteunen.

Veranderingen zoals gewichtstoename in de buik, een slechte houding en rotatie van het bekken dwingen het lichaam om zich onnatuurlijk aan te passen aan extra belasting van de wervelkolom. Deze veranderingen hebben een negatieve invloed op de gewrichtsfunctie en zenuwcommunicatie door het hele lichaam.

Chiropractoren zijn getraind om gewrichtsdisfuncties op te sporen en te corrigeren door een zachte, gerichte beweging toe te passen op de wervelkolom en ledematen van het lichaam – waar en wanneer nodig – om de juiste gewrichtsfunctie te herstellen en de zenuwcommunicatie door het hele lichaam te verbeteren. Deze niet-invasieve techniek staat algemeen bekend als een chiropractische aanpassing.

Wat zijn de voordelen van chiropractie tijdens de zwangerschap?

Miljoenen aanstaande moeders kijken naar chiropractie vanwege de veilige, natuurlijke en drugsvrije benadering van pijnverlichting en preventie voor een gezondere, gelukkiger zwangerschap.