Wat te verwachten bij Chiropractie Centraal

Verwacht iets totaal anders.

Tijdens uw eerste bezoek bij Chiropractie Centraal zal u ontdekken dat een afspraak bij ons anders is dan een bezoek bij andere zorgverleners. Ook al bent u bekend met chiropractische zorg, bij Chiropractie Centraal staat de patient Centraal. Vanaf het moment dat u binnen komt in onze praktijk staat het team voor u klaar. Eerst zal u op onze IPad een korte vragenlijst invullen, deze is er om de chiropractor een beter beeld te geven over uw algemene gezondheid en medische geschiedenis. De chiropractor zal tijdens dit bezoek vooral luisteren naar al uw vragen en uitleggen hoe chiropractie werkt, hoe we u kunnen helpen en een individueel behandeling plan voorstellen.

De bespreking, het onderzoek en de behandeling.

Na het gesprek beginnen we alvast met uw eerste behandeling. U zal worden behandeld in een open ruimte op een comfortabele tafel speciaal ontworpen voor een chiropractische behandeling. Tijdens de behandeling blijft u volledig aangekleed en hoeft u zich niet om te kleden. We raden u wel aan om kledij te dragen waar u zich vrij in kunt bewegen, zodat het gemakkelijker is om comfortabel op de tafel te liggen. Een gedeelte van de behandeling zal al liggend met het gezicht naar beneden worden gedaan, waarbij andere keren u liggend op uw zijkant zal worden behandeld. Ook wordt er al zittend of op de rug liggend behandeld.

Amazing team! And very professional!!
Great results!!!
I will definitely recommend them!!
Facebook

Zeer vriendelijk en het gaat een heel stuk beter met mijn rug en nek .TOP.👍😀

Facebook

These guys are the best. Fixed my hip and shoulder that physios couldn't.

Facebook
Erg geholpen met mijn rugpijn. Super professioneel. Vriendelijke omgang. Kortom, een aanrader!
Google
Kundig en met een goede uitleg. Ontspannen sfeer die het gemakkelijk maakt om de behandelingen te ondergaan.
Google
Dik tevreden! De chiropractors zijn ervaren en weten wat ze doen. Zeker een aanrader.
Google
I can't recommend these guys enough. They have helped my problems so much! Anyone and everyone would benefit from going here. Everyone that works there is also extremely friendly.
Google
Absoluut een aanrader, als je het gaat vergelijken met andere chiropractors in Rotterdam, deze werken meer in details en luisteren naar je klachten!!! zeer zeker een 5 sterren!!!
Facebook
Mijn klachten werden snel verminderd, al na de eerste behandelingen. Ik kan makkelijker bewegen en sporten gaat nu ook weer goed.
Google

FAQ

Wat is het knallend geluid tijdens een behandeling?

De knallende geluidjes die u hoort zijn de gewrichten die kleine lucht zakjes vrijlaten. Een chiropractishe behandeling concentreert zich niet op de beenderen maar eerder het bindweefsel die de gewrichten samen houden.

Is chiropractische zorg veilig?

Chiropractie is de grootste-, niet-invasieve-, geneesmiddelvrije en veiligste behandeling ter beschikking. Statistisch heeft een patiënt veel minder risico met chiropractishe zorg dan andere medische zorg waar geneesmiddelen of chirurgie toegepast wordt.

Doet een chiropractische behandeling pijn?

Een chiropractische behandeling is een gecontroleerde procedure die uitzonderlijk weinig ongemak zorgt omdat er een minimale kracht en zachte druk toegepast word. De meeste patiënte voelen zich zelfs onmiddellijk beter na de behandeling.

Hoe zal ik mij na de behandeling voelen?

Het gevoel dat u na een behandeling kan hebben is net zoals het gevoel als na het beginnen van een nieuwe fysieke oefening of sport regime. Drink voldoende water, gebruik eventueel een ijspak en doe wat aan stretchen van de spieren na uw eerste bezoek. Dit kan helpen om het ongemak te verbeteren en om het genezen te versnellen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dit varieert van patiënt tot patiënt, maar het eerste bezoek zal ongeveer 30 minuten duren. De volgende afspraken zijn korter en duren ongeveer 5 tot 10 minuten.

Hoe dikwijls moet ik terug komen?

Op het einde van uw eerste bezoek zal de dokter het beste zorgplan voor uw specifiek probleem voorleggen. Als tijdens het onderzoek blijkt dat chiropractie voor u niet geschikt is zullen we u doorverwijzen naar de juiste medische zorgverlener. Hoe dikwijls u chiropractische zorg wilt ontvangen zal met de chiropractor worden besproken en hangt af van uw probleem en uw doel. Net zoals de onderhouds bezoeken aan de tandarts nodig zijn voor een gezond gebit, zijn onderhouds bezoeken aan de chiropractor ook zeer belangrijk voor een gezonde wervelkolom en ter voorkoming van klachten.