Wat te verwachten bij Chiropractie Centraal

Verwacht iets totaal anders.

Of je nu bekend bent met chiropractische zorg of dit is je eerste keer, je kan verwachten dat je eerste bezoek bij Chiropractie Centraal Rotterdam nieuw en verschillend is dan een bezoek aan een andere medische zorgverlener. Misschien zelf levensveranderend. Je hebt geen verwijzing van een huisarts nodig om onmiddelijk geholpen te worden. Het kan zijn dat er een korte wachttijd is voor dat je de dokter kan zien maar de wachttijden zijn minimaal en meestal net lang genoeg om de vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst is er om de chiropractor een beter idee te geven over je algemene gezondheid en ziektegeschiedenis. Tijdens je eerste bezoek zal de chiropractor uitleggen hoe gewrichts problemen ontstaan, hoe een chiropractishe behandeling gebruikt word om de problemen te verbeteren, en de meerdere voordelen die chiropractische zorg heeft. Als u al eens eerder naar een chiropractor bent geweest is dit een goede kans om antwoorden op eventuele vragen die je had te krijgen van onze erkende dokters in chiropractie. De dokter zal al je vragen beantwoorden voor je eerste behandeling.

De bespreking, het onderzoek en de behandeling.

Na de eerste bespreking en het onderzoek zal de dokter je laten weten hoe chiropractische zorg je kan helpen. Als dit het geval is zal je behandeld worden in een open ruimte op een comfortabele tafel speciaal gemaakt voor een chiropractische behandeling. Tijdens de behandeling blijf je volledig aangekleed en hoef je je niet om te kleden. We raden je wel aan om kledij te dragen waar je je vrij in kan bewegen, zodat het gemakkelijker is om comfortabel op de tafel te liggen. Een gedeelte van de behandeling kan al liggend met het gezicht naar beneden worden gedaan, waarbij andere keren je liggend op je zijkant zal worden behandeld. Ook word er al zittend of op de rug liggend behandeld.

Wat is het knallend geluid tijdens een behandeling?

De knallende geluidjes die je hoort zijn de gewrichten die kleine lucht zakjes vrijlaten. Een chiropractishe behandeling concentreert zich niet op de beenderen maar eerder het bindweefsel die de gewrichten samen houden.

Is chiropractische zorg veilig?

Chiropractie is de grootste, niet-invasieve, geneesmiddel vrije en veiligste behandeling te beschikking. Statistisch heeft een patient veel minder risico met chiropractishe zorg dan andere medische zorg waar geneesmiddelen en chirurgie toegepast wordt.

Doet een Chiropractische behandeling pijn?

een chiropractische behandeling is een gecontroleerde procedure die uitzonderlijk voor ongemak zorgt omdat er een minimale kracht en zachte druk toegepast word. De meeste patiënte voelen zich zelfs onmiddellijk beter na de behandeling.

Hoe zal ik mij na de behandeling voelen?

Het gevoel dat je na een behandeling kan hebben is net zoals het gevoel na het beginnen van een nieuwe fysieke oefening of sport regime.

Drink voldoende water, gebruik eventueel een ijs-pack en doe wat aan stretchen van de spieren na je eerste bezoek. Dit kan helpen om het ongemak te verbeteren

en om het genezen te versnellen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dit varieert van patiënt tot patiënt, maar het eerste bezoek zal ongeveer 30 minuten duren. De volgende afspraken zijn korter en duren ongeveer 5 tot 10 minuten.

Hoe dikwijls moet ik terug komen?

Op het einde van je eerste bezoek zal de dokter het beste afhandelingstraject voor jou specifiek probleem voorleggen. Hoe dikwijls je chiropractische zorg wil ontvangen zal door de professionele chiropractor worden besproken en hangt af van jou probleem en jou doel. Net zoals de frequente bezoeken aan de tandarts nodig zijn voor een gezond gebit, zijn routine bezoeken aan de chiropractor ook zeer belangrijk voor een gezonde wervelkolom en onderhoud. Als tijdens het onderzoek blijkt dat dit voor u niet geschikt is zullen we u doorvesturen naar de gepaste medische zorgverlener.

Hoe werkt het ?