Wat te verwachten bij Chiropractie Centraal

Verwacht iets totaal anders.

Of u nu bekend bent met chiropractische zorg of het is uw eerste keer, u kan verwachten dat het eerste bezoek bij Chiropractie Centraal nieuw en verschillend is dan een bezoek aan een andere medische zorgverlener. Misschien zelf levensveranderend. U heeft geen verwijzing van een huisarts nodig om onmiddelijk geholpen te worden. Het kan zijn dat er een korte wachttijd is voor dat u de dokter kan zien maar de wachttijden zijn minimaal en meestal net lang genoeg om de vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst is er om de chiropractor een beter beeld te geven over uw algemene gezondheid en ziektegeschiedenis. Tijdens dit eerste bezoek zal de chiropractor uitleggen hoe gewrichts problemen ontstaan, hoe een chiropractishe behandeling gebruikt word om de problemen te verbeteren, en voordelen die chiropractische zorg heeft. Als u al eens eerder naar een chiropractor bent geweest is dit een goede kans om antwoorden op eventuele vragen die er waren, te krijgen van onze erkende dokters in chiropractie. De dokter zal al je vragen beantwoorden voor je eerste behandeling.

De bespreking, het onderzoek en de behandeling.

Na de eerste bespreking en het onderzoek zal de dokter u laten weten hoe chiropractische zorg je kan helpen. Als dit het geval is zal u behandeldt worden in een open ruimte op een comfortabele tafel speciaal gemaakt voor een chiropractische behandeling. Tijdens de behandeling blijft u volledig aangekleed en hoeft u zich niet om te kleden. We raden u wel aan om kledij te dragen waar u zich vrij in kunt bewegen, zodat het gemakkelijker is om comfortabel op de tafel te liggen. Een gedeelte van de behandeling kan al liggend met het gezicht naar beneden worden gedaan, waarbij andere keren u liggend op uw zijkant zal worden behandeld. Ook wordt er al zittend of op de rug liggend behandeld.

Wat is het knallend geluid tijdens een behandeling?

De knallende geluidjes die u hoort zijn de gewrichten die kleine lucht zakjes vrijlaten. Een chiropractishe behandeling concentreert zich niet op de beenderen maar eerder het bindweefsel die de gewrichten samen houden.

Is chiropractische zorg veilig?

Chiropractie is de grootste-, niet-invasieve-, geneesmiddelvrije en veiligste behandeling te beschikking. Statistisch heeft een patiënt veel minder risico met chiropractishe zorg dan andere medische zorg waar geneesmiddelen en chirurgie toegepast wordt.

Doet een chiropractische behandeling pijn?

Een chiropractische behandeling is een gecontroleerde procedure die uitzonderlijk weinig ongemak zorgt omdat er een minimale kracht en zachte druk toegepast word. De meeste patiënte voelen zich zelfs onmiddellijk beter na de behandeling.

Hoe zal ik mij na de behandeling voelen?

Het gevoel dat u na een behandeling kan hebben is net zoals het gevoel als na het beginnen van een nieuwe fysieke oefening of sport regime.

Drink voldoende water, gebruik eventueel een ijspak en doe wat aan stretchen van de spieren na uw eerste bezoek. Dit kan helpen om het ongemak te verbeteren en om het genezen te versnellen.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dit varieert van patiënt tot patiënt, maar het eerste bezoek zal ongeveer 30 minuten duren. De volgende afspraken zijn korter en duren ongeveer 5 tot 10 minuten.

Hoe dikwijls moet ik terug komen?

Op het einde van uw eerste bezoek zal de dokter het beste zorgplan voor uw specifiek probleem voorleggen. Als tijdens het onderzoek blijkt dat chiropractie voor u niet geschikt is zullen we u doorverwijzen naar een juiste medische zorgverlener. Hoe dikwijls u chiropractische zorg wilt ontvangen zal met de chiropractor worden besproken en hangt af van uw probleem en uw doel. Net zoals de onderhouds bezoeken aan de tandarts nodig zijn voor een gezond gebit, zijn onderhouds bezoeken aan de chiropractor ook zeer belangrijk voor een gezonde wervelkolom en ter voorkoming van klachten.

Hoe werkt het ?