Met steeds meer mensen op zoek naar een natuurlijke benadering van de gezondheidszorg, is chiropractie het snelst groeiende wellness beroep in de wereld. Het is nu het derde grootste primaire gezondheidszorg in het westen na geneeskunde en tandheelkunde, en is wettelijk erkend in meer dan 45 landen.

Wat te verwachten wanneer u een Chiropractor ziet

Een typisch eerste chiropractie overleg zal een grondige geschiedenis en gedetailleerd onderzoek bevatten om de behoefte en geschiktheid van de chiropractische zorg te bepalen. U wordt geadviseerd of er verdere tests nodig zijn, of als u naar een andere zorgverlener verwijst, het beste bij u past. Chiropractieonderzoeken worden gewoonlijk uitgevoerd door lichte kleding. Chiropractieonderzoek kan observatie omvatten (bijv. Houding, bewegingsbereik en ganggang), palpatie (gevoel van gewrichtsbeweging, spier- en zachte weefselspanning), standaard orthopedische en Neurologische tests, samen met eventuele verdere tests of afbeeldingen die kunnen worden aangegeven (bijvoorbeeld röntgenstralen, thermografie, sEMG, MRI). Het hoofddoel van het onderzoek is om de conditie van uw ruggengraat en het zenuwstelsel te analyseren en hoe het functioneert, eventuele subluxatie gebieden te vinden en eventuele contra-indicaties uit te sluiten. Als uw zaak niet geschikt is voor chiropractische zorg, wordt u dienovereenkomstig geadviseerd en verwezen naar de betreffende zorgverlener. Als chiropractische zorg geschikt is voor uw zaak, geeft uw chiropractor een zorg die op maat is voor uw behoeften. Dit houdt meestal in een reeks aanpassingen, elk gebouw op de voorgaande (zie de aanpassings sectie voor meer details).

De aanpassingsbehandeling

Het proces van correctie van subluxaties heet een aanpassing. Chiropractische aanpassingen zijn niet noodzakelijkerwijs hetzelfde als manipulaties. Aanpassingen kunnen variëren van de klassieke dynamische stuwkracht tot zeer lichte krachten en contacten, samen met instrument- en tafelassistente levering. Door een specifieke en nauwkeurige kracht in de juiste richting en op de juiste tijd toe te passen, kunnen veranderingen in de positie en beweging van wervelkolven worden aangebracht. Met verloop van tijd helpt dit proces abnormale structurele en neurale patronen te corrigeren. In het algemeen is hoe langer een subluxatiepatroon aanwezig is, des te langer duurt het volledig te corrigeren. De gekozen specifieke technieken zullen afhangen van uw leeftijd, conditie en comfort.