George Ellis
Chiropractor & Mede-oprichter

     George Ellis groeide op in Nieuw Zeeland waar hij, net als de meeste Nieuw-Zeelanders, al zijn vrije tijd spendeert in het buitenleven en aan sport. Daar genoot hij van kajakken op het water, skiën, waterskiën, duiken, vissen, wandelen, rugby, kano, polo, surfen en het verkennen van alles wat de natuur in Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

     Toen hij 14 jaar was, viel hij van een 8 meter hoge waterval en voelde direct dat er iets in zijn achterrug niet goed zat. “Ik deed wat de meeste mensen doen en negeerde het tot het heel erg was. Ik moest al mijn sporten en zelfs school stoppen. Na een paar maanden alles te proberen wat ik kon bedenken en zeer gefrustreerd te zijn geworden over alle dingen die ik niet meer kon doen, stelde mijn vriend voor zijn chiropractor te bezoeken. Ik was enorm verbaasd over de resultaten en kreeg meteen mijn leven terug. Ik wist van toen af wat ik wilde worden, een chiropractor! Ik begrijp sinds dit voorval al te goed hoe het voelt wanneer je gezondheid je stopt om te doen waar je van houdt”.

George studeerde Health Science en biochemie aan de universiteit van Otago in Nieuw Zeeland voordat hij begon met zijn universitaire studies in Chiropractie aan de ‘New Zealand College of Chiropractic’ in Auckland. Hij studeerde af in 2009 met onderscheiding en hij won hier ook de John Nolan prijs voor uitstekendheid in diagnotische beeldvorming en de “Adjustment Award”. Hierna heeft George nog verschillende postgraduate opleidingen voltooid. George heeft vooral een interesse in wervel en tussen wervel problemen.

Joseph James Coletta
Chiropractor & Mede-oprichter

     Joseph is geboren en getogen in Zuid Californië, U.S.A. Zijn eerste ervaring met chiropractie begon toen hij een kind was dat hockey speelde en meerdere rugletsels opliep. Behandeling door zijn plaatselijke chiropractor zorgde ervoor dat Joseph actief kon blijven in sport gedurende zijn jeugd en als jong volwassene. Als volwassene werkte Joseph als ambulance verpleegkundige, waar hij zich specialiseerde in spoedeisende geneeskunde. Joseph’s ervaring hield tevens in levensreddende interventies, gebruik makend van westerse geneeskunde en holistische alternatieven. Zijn betrokken aard naar patiënten toe in noodsituaties maakt dat patiënten zich op hun gemak voelen bij hem onder stressvolle omstandigheden. Als ambulance verpleegkundige bezorgden de zorg en het vervoer van patiënten hem regelmatig rugpijn . Joseph vulde chiropractische zorg aan met pijn medicatie om de pijn te verlichten, maar hij realiseerde zich dat het medicijn alleen de pijn behandelde en niet de oorzaak. Toen besloot Joseph zijn baan als ambulance verpleegkundige op te geven en chiropractor te worden.

     Joseph studeerde af aan de “Southern California University of Health Sciences” met zijn doctoraal in chiropractie, gespecialiseerd in kruiden supplementen, voeding, MRT, Graston en spierstrekkingstechnieken. Hij verhuisde naar Nederland om betekenisvolle en holistische zorg te verlenen aan diegenen die op zoek zijn naar welzijn en pijnverlichting. In zijn vrije tijd houdt Joseph van koken, het lezen van medische bladen, geschiedenis bestuderen en tijd doorbrengen met zijn vrouw en hun huiskonijn.

Scott Kirchner
Chiropractor

Scott M. Kirchner, DC is geboren en getogen in Irvine, California in Amerika. Hij studeerde af aan de ‘Johnson & Wales universiteit’ in Providence Rhode Island met een grote onderscheiding (Summa Cum Laude). Hij studeerde daarna ook af met grote onderscheiding voor zijn doctoraat in Chiropractie aan de ‘Southern California Universiteit of Health Sciences’ in 2014. Dr. Scott is momenteel het Certificaat van de Internationale Chiropractische Pediatrische Vereniging met specialisatie in prenatale en pediatrische zorgverlening aan het afmaken. In dit programma heeft hij al het certificaat van de Webster techniek voor de behandeling van bekken-balans tijdens de zwangerschap behaald. Hij heeft verschillende andere cursussen gevolgd met onder andere specialisatie in orthopedie, kinesitherapie en voedingskunde. Hij heeft zijn leven lang zelf chiropractische zorg ontvangen en heeft daarom persoonlijke ervaring in de voordelen van regelmatige chiropractische behandelingen. Scott gebruikt zijn eigen ervaring en een combinatie van chiropractische technieken en methodes om zo een specifieke en unieke behandeling voor elke klant te creëren.

Matt Wheatcroft

Matthew Wheatcroft
Chiropractor

Matthew Wheatcroft groeide op in Nieuw-Zeeland en begon al op jonge leeftijd met sporten. Door zijn streven om profwielrenner te worden, ontdekte Matthew chiropractie tijdens het zoeken naar de juiste behandeling voor een aanhoudende blessure want na maanden van revalidatie en talloze specialisten kwam hij chiropractie tegen als een laatste redmiddel voor zijn blessure. De resultaten waren lovend! Niet alleen was hij in staat om blessurevrij te rijden, maar hij won ook twee dagen later een nationale titel.Chiropractie zorgde ervoor dat Matthew zijn atletische carrière kon voortzetten. Het droeg hem door heel Australië, Azië en Europa, totdat hij zijn aandacht begon te richten op zijn tweede passie; mensen helpen.
Zijn verlangen om mensen te helpen en zijn chiropractische ervaringen maakte het pad voor hem vrij om chiropractor te worden. Doordat chiropractie focust op natuurlijke genezing met respect voor het lichaam, zorgde dit ervoor dat deze studie perfect bij zijn levensstijl aansloot.Matthew ging vijf jaar studeren aan het ‘New Zealand College of Chiropractic’ in Auckland. Hij studeerde Cum Laude af; verdiende de Business Award en de Gold Award voor Overall Excellence.
Hij heeft nu een fascinatie om mensen te helpen hun optimaal potentieel te bereiken door middel van chiropractische zorg en een holistische benadering van welzijn. Matt kijkt er naar uit om zijn nieuwe huis hier in Nederland te ontdekken en zijn Nederlands te verbeteren!

Lesley

Lesley Rombley
Fysiotherapeut

Lesley Rombley is geboren en getogen in Rotterdam. Na de middelbare schooltijd heeft zij een toeristische opleiding gevolgd en mocht zij na het behalen van de diploma blijven werken bij haar toenmalige stageadres. Al snel besefte Lesley dat de toeristische branche niet haar roeping is. Ten gevolge daarvan heeft zij research gedaan naar wat bij haar past en waar haar interesses liggen. Hieruit bleek dat er twee cruciale punten waren die leidend waren tijdens de zoektocht naar een passende opleiding, namelijk ´het hebben van mensencontact´ en ´hulp kunnen bieden aan zorgbehoevenden´. Aan de hand daarvan en door een aantal open dagen bijgewoond te hebben aan de Hogescholen van Rotterdam, kwam zij tot het besluit om de opleiding fysiotherapie te gaan volgen. Met veel passie en toewijding heeft zij de diploma met succes behaald.
Gedurende de opleiding heeft Lesley stage gelopen bij een manuele fysiotherapeutische praktijk, waarbij vooral hoofd, schouder en wervelkolom gerelateerde problematieken op de voorgrond lagen. Daarnaast heeft zij stage gelopen in een geriatrische revalidatiecentrum met een multidisciplinaire setting. Hierbij werden de kwetsbare oudere met beroertes, COPD, oncologische klachten en ook orthopedische klachten geholpen. Tevens heeft Lesley tijdens de opleiding een aparte vak gevolgd voor ontspanningsmassage. Deze interventie past zij toe bij mensen met centrale sensitisatie, waarbij verhoogde spierspanning en beperkte bewegingsmogelijkheden een veel voorkomend probleem is.
Direct na de studie heeft Lesley fulltime gewerkt in een multiculturele praktijk, waarbij voornamelijk wervelkolom gerelateerde klachten, hoofdpijn, schouderpijn en artrose gezien werden. Vanwege die ervaringen is de affiniteit voor met name de schouder- en hoofdpijnklachten ontwikkeld. Daarbij spreekt bekkenbodemproblematieken, welke bijvoorbeeld ontstaan na de zwangerschap of na een operatie aan het darmstelsel zeer aan. Ter wille daarvan staat het specialiseren in bekkenfysiotherapie, tevens ondersteund met dry needling op het lijstje voor in de toekomst. BIG: 19922904504

Yasmae Omar
Fysiotherapeut

Mijn naam is Yasmae en ik ben fysiotherapeut en yoga lerares. In 2013 studeerde ik af aan de hogeschool in Rotterdam als fysiotherapeut. Maar ik droomde al veel langer van een carrière als fysio. Nadat ik zelf veel te kampen had met blessures tijdens mijn tijd als topsport kunstschaatster, wilde ik altijd al weten hoe lichaam en geest in elkaar zat.

Logisch dus dat ik na mijn studie yoga ben gaan studeren. In 2013 heb ik in China en in 2015 in India gestudeerd. Ik ben nu 200 uur registered yoga teacher voor de Yoga Alliance. Yoga heeft me bewust gemaakt hoe belangrijk een heldere en sterke mindset is. Tijdens mijn fysio sessies gebruik ik technieken van yoga zoals ademhaling, mindfulness, houding en rek technieken.

tegenwoordig woon ik in Delft met mijn man en zoontje. Ik werk met mensen die al langere tijd pijn ervaren zoals, lage rug pijn, neuropathische pijn, fibromyalgie, chronische pijn en vermoeidheid, postnataal en bekkenklachten. Ik kijk altijd naar de hele persoon die voor me zit, niet alleen naar je rug of als patient. Ik zorg dat ik alle aspecten om je heen meeneem in mijn beredenering en zo advies kan geven hoe je goed met je gezondheidsprobleem om kan gaan. Mijn sessies bestaan uit hands-on begeleiden gemixt met oefeningen. Ik hoop in de toekomst je ook met dry needling te kunnen helpen. BIG: 29918881104

Jennifer Coletta
Algemeenmanager

Jennifer Coletta is geboren en getogen in Southern California, USA. Samen met haar man is ze in 2014 naar Nederland verhuisd en startte ze bij Chiropractie Centraal. Voordat ze hier begon was Jennifer een gezondheidszorgbeheerder in California. Toen ze pas verhuist was naar Nederland heeft ze als virtuele bedrijfsbeheerder gewerkt voor bedrijven in Amerika vanuit haar appartement in Den Haag. Ze is gespecialiseerd in gezondheidszorg, het beheren van kleine bedrijven, bloggen en het ontwerpen en beheren van websites. Ze houdt ervan om met klanten samen te werken en hun gezondheid te verbeteren en behouden. Als ze niet aan het werken is houdt Jennifer ervan om te koken, te schrijven en om tijd met haar familie door te brengen.

Don Chatham
Praktijkmanager

Don groeide op in Zuid California, USA en verhuisde vanuit New York City naar Nederland. Hij kwam voor het eerst in contact met chiropractie in New York waar hij regelmatig in behandeling ging. Chiropractie hielp hem vooral om te gaan met de stress, druk en de levensstijl die een grote stad met zich meebrengt. Voordat hij besloot om naar Nederland te verhuizen werkte Don als Manager in grote hotel ketens in New York en Los Angeles. Nu woont Don in Den Haag en gebruikt zijn ruime kennis in administratie, klantenservice en chiropractie om de ervaring van onze klanten hier bij Chiropractie Centraal te verbeteren. In zijn vrije tijd houd Don ervan om zijn nieuwe woonplaats verder te ontdekken, nederlands te leren, op culinaire ontdekkingen te gaan en nieuwe kunst te ontdekken.

Leen Beets
designer

Leen Beets is geboren te Herk-de-stad in Belgie. Maar ze groeide op in Auckland, Nieuw Zeeland waar ze een Bachelor in Design behaalde aan de universiteit van Auckland (AUT). Ondertussen heeft ze 3 jaar in Singapore gewoond en gewerkt als interieur architecte vooraleer ze terug naar Europa is verhuisd in 2016. Na een kort jaartje in Antwerpen waar ze als interieur architecte werkte voor bulthaup, startte ze haar job hier bij Chiropractie Centraal samen met haar verloofde George Ellis. Leen ontwerpt het interieur voor de praktijken en zorgt ook voor het grafische ontwerp. In haar vrije tijd houd ze vooral van fotografie, en het ontdekken van nieuwe plaatsen.

Jolanda van der Heiden
Beheerder & Assistente chiropractie

Jolanda van der Heiden is geboren en getogen in Rotterdam. Zij heeft tevens een aantal jaar in Amsterdam en Portugal, Algarve gewoond.
Na de Meesterbindopleiding Bloemsierkunst en 15 jaar als bloemiste gewerkt te hebben, heeft zij een secretaresse opleiding en Sociaal Cultureel Werk niveau 4 afgerond.
Nadat haar dochter geboren werd heeft zij veel vrijwilligerswerk gedaan. Haar interesses liggen vooral bij ondersteuning bieden.
Haar belangstelling voor Chriropractie kwam in 2017 nadat zij voor het eerst werkte als assistente bij een chiropractor. Deze methode vind zij erg goed en zij kan het iedereen aanbevelen om vooral naar een chiropractor te gaan bij wel of geen klachten, want chiropractie zorgt er ook voor om klachten te voorkomen. Zelf gaat zij maandelijks om klachtenvrij te blijven. Vooral bij een zittend beroep achter een pc of bij zwaar werk raadt zij de behandeling aan.
Naast haar werk zijn videografie, handwerken en kunst-, muziek- en culturele evenementen haar bezigheden.

Diana de Visser
Beheerder & Assistente chiropractie

Diana de Visser is geboren en getogen in Rotterdam. Ze studeerde Horeca en Entertainment en begon direct na haar afstuderen in de Horeca.
Ze heeft uitgebreide ervaring in de dienstverlenende sector, omdat ze werkte als manager in hotels, maar ook bij speciale evenementen.
Diana is zeer servicegericht en geniet van het contact met klanten. In haar vrije tijd geniet Diana van reizen en tijd doorbrengen met haar familie.

Heeft U een vraag voor ons?