George Ellis
Chiropractor & Mede-oprichter

     George Ellis groeide op in Nieuw Zeeland waar hij, net als de meeste Nieuw-Zeelanders, al zijn vrije tijd spendeert in het buitenleven en aan sport. Daar genoot hij van kajakken op het water, skiën, waterskiën, duiken, vissen, wandelen, rugby, kano polo, surfen en het verkennen van alles wat de natuur in Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

     Toen hij 14 was, viel hij van een 8 meter hoge waterval en voelde direct dat er iets in zijn achterrug niet goed was. “Ik deed wat de meeste mensen doen en negeerde het tot het heel erg was, ik moest al mijn sporten en zelfs school stoppen. Na een paar maanden alles te proberen wat ik kon bedenken en zeer gefrustreerd te zijn geworden over alle dingen die ik niet meer kon doen, stelde mijn vriend voor zijn Chiropractor te bezoeken. Ik was enorm verbaasd over de resultaten en kreeg metteen mijn leven terug. Ik wist van toen af wat ik wilde worden, een Chiropractor! Ik begrijp sinds dit voorval al te goed hoe het voelt wanneer je gezondheid je stopt om te doen waar je van houdt.

George studeerde Health Science en biochemie aan de universiteit van Otago in Nieuw Zeeland voordat hij begon met zijn universitaire studies in Chiropractie aan de New Zealand College of Chiropractic in Auckland. Hij studeerde af in 2009 met onderscheiding en hij won hier ook de John Nolan prijs voor uitstekendheid in diagnotische beeldvorming en de “Adjustment Award”. Hierna heeft George nog verschillende postgraduate opleidingen voltooid. George heeft vooral een interesse in wervel en tussen wervel problemen.

 

Joseph James Coletta
Chiropractor & Mede-oprichter

     Joseph is geboren en getogen in Zuid Californië, U.S.A. Zijn eerste ervaring met chiropractie begon toen hij een kind was dat hockey speelde en meerdere rugletsels opliep. Behandeling door zijn plaatselijke chiropractor zorgde ervoor dat Joseph actief kon blijven in sport gedurende zijn jeugd en als jong volwassene. Als volwassene werkte Joseph als ambulance verpleegkundige, waar hij zich specialiseerde in spoedeisende geneeskunde. Joseph’s ervaring hield tevens in levensreddende interventies gebruik makend van westerse geneeskunde en holistische alternatieven. Zijn betrokken aard naar patiënten toe in noodsituaties maakte dat patiënten zich op hun gemak voelden bij hem onder stressvolle omstandigheden. Als ambulance verpleegkundige bezorgden de zorg en het vervoer van patiënten hem regelmatig rugpijn . Joseph vulde chiropractische zorg aan met pijn medicatie om de pijn te verlichten, maar hij realiseerde zich dat het medicijn alleen de pijn behandelde en niet de oorzaak. Toen besloot Joseph zijn baan als ambulance verpleegkundige op te geven en chiropractor te worden.

     Joseph studeerde af aan de “Southern California University of Health Sciences” met zijn doctoraal in chiropractie, gespecialiseerd in kruiden supplementen, voeding, MRT, Graston en spierstrekkingstechnieken. Hij verhuisde naar Nederland om betekenisvolle en holistische zorg te verlenen aan degenen die op zoek zijn naar welzijn en pijnverlichting. In zijn vrije tijd houdt Joseph van koken, het lezen van medische bladen, geschiedenis bestuderen en tijd doorbrengen met zijn vrouw en hun huiskonijn.

Scott Kirchner
Chiropractor

Scott M. Kirchner, DC is geboren en groeide op in Irvine, California in Amerika. Hij studeerde af aan de Johnson & Wales universiteit in Providence Rhode Island met een grote onderscheiding (Summa Cum Laude). Hij studeerde daarna ook af met grote onderscheiding voor zijn doctoraat in Chiropractie aan de Southern California Universiteit of Health Sciences in 2014. Dr. Scott is momenteel het Certificaat van de Internationale Chiropractische Pediatrische Vereniging met specialisatie in prenatale en pediatrische zorgverlening aan het afmaken. In dit programma heeft hij al het certificaat van de Webster techniek voor de behandeling van bekken-balans tijdens de zwangerschap behaald. Hij heeft verschillende andere cursussen gevolgd met onder andere specialisatie in orthopedie, kinesitherapie en voedingskunde. Hij heeft zijn leven lang zelf chiropractische zorg ontvangen en heeft daarom persoonlijke ervaring in de voordelen van regelmatige chiropractische behandelingen. Scott gebruikt zijn eigen ervaring en een combinatie van chiropractische technieken en methodes om zo eenspecifieke en unieke behandeling voor elke klant te creëren.

Lesley

Lesley Rombley
Fysiotherapeut

Lesley Rombley is geboren en getogen in Rotterdam. Na de middelbare schooltijd heeft zij een toeristische opleiding gevolgd en mocht zij na het behalen van de diploma blijven werken bij haar toenmalige stageadres. Al snel besefte Lesley dat de toeristische branche niet haar roeping is. Ten gevolge daarvan heeft zij research gedaan naar wat bij haar past en waar haar interesses liggen. Hieruit bleek dat er twee cruciale punten waren die leidend waren tijdens de zoektocht naar een passende opleiding, namelijk ´het hebben van mensencontact´ en ´hulp kunnen bieden aan zorgbehoevenden´. Aan de hand daarvan en door een aantal open dagen bijgewoond te hebben aan de Hogescholen van Rotterdam, kwam zij tot het besluit om de opleiding fysiotherapie te gaan volgen. Met veel passie en toewijding heeft zij de diploma met succes behaald.
Gedurende de opleiding heeft Lesley stage gelopen bij een manuele fysiotherapeutische praktijk, waarbij vooral hoofd, schouder en wervelkolom gerelateerde problematieken op de voorgrond lagen. Daarnaast heeft zij stage gelopen in een geriatrische revalidatiecentrum met een multidisciplinaire setting. Hierbij werden de kwetsbare oudere met beroertes, COPD, oncologische klachten en ook orthopedische klachten geholpen. Tevens heeft Lesley tijdens de opleiding een aparte vak gevolgd voor ontspanningsmassage. Deze interventie past zij toe bij mensen met centrale sensitisatie, waarbij verhoogde spierspanning en beperkte bewegingsmogelijkheden een veel voorkomend probleem is.
Direct na de studie heeft Lesley fulltime gewerkt in een multiculturele praktijk, waarbij voornamelijk wervelkolom gerelateerde klachten, hoofdpijn, schouderpijn en artrose gezien werden. Vanwege die ervaringen is de affiniteit voor met name de schouder- en hoofdpijnklachten ontwikkeld. Daarbij spreekt bekkenbodemproblematieken, welke bijvoorbeeld ontstaan na de zwangerschap of na een operatie aan het darmstelsel zeer aan. Ter wille daarvan staat het specialiseren in bekkenfysiotherapie, tevens ondersteund met dry needling op het lijstje voor in de toekomst.

Leen Beets
Administratie

Leen Beets is geboren te Herk-de-stad in Belgie. Maar ze groeide op in Auckland, Nieuw Zeeland waar ze een Bachelor in Design behaalde aan de universiteit van Auckland (AUT). Ondertussen heeft ze 3 jaar in Singapore gewoond en gewerkt vooraleer ze terug naar Europa is verhuisd in 2016. Na een kort jaartje in Antwerpen startte ze haar job hier bij Chiropractie Centraal Rotterdam samen met haar verloofde George Ellis. Voordat ze in Rotterdam begon heeft Leen altijd als interieur architecte gewerkt en is daarom ook gefocust op de creatieve zijde van het bedrijf maar ook helpt ze met het administratieve en organiserende gedeelte. Als Leen niet aan het werken is houd ze vooral van fotografie, ontwerpen en het ontdekken van nieuwe plaatsen.

Jennifer Coletta
Administratie

Jennifer Coletta is geboren en opgegroeid in Southern California, USA. Samen met haar man is ze in 2014 naar Nederland verhuisd en startte ze bij Chiropractie Centraal Rotterdam. Voordat ze hier begon was Jennifer een gezondheidszorgbeheerder in California. Toen ze pas verhuist was naar Nederland heeft ze als virtuele bedrijfsbeheerder gewerkt voor bedrijven in Amerika vanuit haar appartement in Den Haag. Ze is gespecialiseerd in gezondheidszorg, het beheren van kleine bedrijven, bloggen en het ontwerpen en beheren van websites. Op het moment is ze Nederlands aan het studeren en houd ze ervan om met klanten samen te werken en hun gezondheid te verbeteren en behouden. Als ze niet aan het werken is houd Jennifer ervan om te koken, te schrijven en om tijd met haar familie door te brengen.

Don Chatham
Administratie

Don groeide op in Zuid California, USA en verhuisden vanuit New York City naar Nederland. Hij kwam voor het eerste in contact met chiropractie In New York waar hij regelmatig in behandeling ging. Chiropractie hielp hem vooral om te gaan met de stress, druk en de levensstijl die een grote stad met zich meebrengt. Voordat hij besloot om naar Nederland te verhuizen werkte Don als Manager in grote hotel ketens in New York en Los Angeles. Nu woont Don in Den Haag en gebruikt zijn ruime kennis in administratie, klantenservice en chiropractie om de ervaring van onze klanten hier bij Chiropractie Centraal Rotterdam te verbeteren. In zijn vrije tijd houd Don ervan om zijn nieuwe woonplaats verder te ontdekken, Nederlands te leren, op culinaire ontdekkingen te gaan en nieuwe kunst te ontdekken.

Heeft U een vraag voor ons?